Kan je iPad de printer niet vinden? Zo los je het op!

Jan, , Blog

Wat te doen wanneer AirPrint op je iPad niet werkt of er geen printers gevonden zijn.

ipad kan printer niet vinden oplossing

Als je er Geen AirPrint-printer gevonden op het scherm van je iPad ziet, probeer dan één van deze oplossingen te volgen:

Kan je er toch niet printen? Neem dan contact met één van onze winkels voor iPad reparatie in Den Haag en laat je toestel door onze experts bekijken.

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

WiFi-netwerk checken

Als jij er gebruik van AirPrint wilt maken moet je ervoor zorgen dat beide je iPad en je pritner op hetzelfde WiFi-netwerk aangesloten zijn.

Indien dit wel jouw geval is, probeer dan ook om je WiFi-router te resetten. Eventueel zet je iPad in vliegtuigmodus, wacht 10 seconden en schakel deze weer uit.

Installatie controleren

Het is van belang dat je systemen goed georganiseerd zijn. Bijvoorbeeld, als er je AirPrint apparaat aangesloten op de usb van een Apple AirPort-basisstation of zelf een Airport Time Capsule is kan deze geen gebruik maken van AirPrint.

Verder als er je printer van een AirPrint functionaliteit beschikt, dan moet jij deze direct met het WiFi-netwerk of de LAN-poort van je basisstation verbinden om via AirPrint te kunnen printen.

Apparaten opnieuw starten

Als er Geen AirPrint-printers gevonden op het scherm van je iPad verschijnt, probeer dan om je toestel uit te zetten en dit opnieuw te laten starten.

Om alle twijfels weg te nemen, zorg ervoor om ook je printer en je Wifi- router te herstarten.

AirPrint-printers lijst

Niet alle printers zijn geschikt voor AirPrint. Apple heeft een lijst van AirPrint-printers gemaakt waar je zelf kunt checken of je print wel een geschikt is voor draadloos printen.

Software update

Soms kunnen problemen met AirPrint opgelost worden door de firmaware van je apparaten up te daten. Ga dus op de website van de fabrikant van je printer en zoek naar de laatste firmaware-updates voor je printer.

Op je iPad doe het volgende:

  1. Ga naar de Instellingen van je toestel.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Zoek nu naar Software-update en tik hierop.
Volgende post

Draait het scherm van je iPad niet?

Jan,
ipad scherm draait niet meer

Wanneer het beeldscherm van je iPad niet wilt draaien probeer deze stappen te [...]

Lees meer...