MediaGek: doen zij 't goed?

Jan, , Blog
mediagek winkel op de kling 12 den haag

Goedendag allemaal en welkom terug bij Doen zij ’t goed?. Deze keer zijn wij bij MediaGek op de Kling 12 in Den Haag (Centrum Ypenburg) om het glas van de iPhone 7 Plus van Saskia te laten vervangen.

MediaGek is terug in 2010 begonnen met telefoon reparaties in Den Haag en het is nu een begrip in het Winkelcentrum Ypenburg en omgeving. Bovendien kun je hier ook terecht voor computer reparaties, telefoonhoesjes en telefoonabonnementen.

Onze beoordeling over MediaGek

Prijs van de reparatie 4
Kwaliteit van de reparatie 4
Wachttijd voor de reparatie 4
Klantvriendelijk personeel 4
Totaal 4
Aanbevolen: Ja

De reparatie

Saskia werkt als docent Nederlands bij een MBO opleiding in Den Haag. Sinds 2017 heeft ze een iPhone 7 Plus. Het toestel functioneert prima, maar jammer genoeg is het scherm kapot.

Hoe is het glas van je toestel kapot gegaan?

Het is niet dat het scherm in een keer kapot is gegaan, maar het is het resultaat van meerderen valpartijen en stoten, zei Saskia. Ik denk dat de eerste keer dat ik mijn iPhone op de grond liet vallen was 10 minuten nadat ik hem had gekocht. Gelukkig was het nog in de doos verteld Saskia met een glimlach.

Benieuwd naar prijzen van andere reparateurs? Vergelijk ze nu!

Ik ben best onhandig met dingen en vooral met mijn telefoon. De eerste barst in het glas kreeg ik toen ik een keer uit mijn auto stapte. Ik had haast en ik probeerde mijn iPhone snel in mijn broekzak probeerde te stoppen. Zoals je het al weet was het mij niet gelukt. In feit viel mijn smartphone op de stoep.

Daarna is het nog een paar keer gevallen. Bij mij thuis ook. S ’ochtendsIk gebruik ik de wekker van mijn iPhone om wakker te worden. Regelmatig laat ik hem uit het nachtkastje vallen als ik de wekker probeer uit te zetten. Ongelofelijk.

iphone 7 plus met gebroken scherm saskia

Waarom wil het beeldscherm laten repareren?

Twee redenen: punt één heb ik eigenlijk geen geld om een nieuwe telefoon te kopen en bovendien mijne doet nog hartstikke goed. Ten tweeden beginnen er kleine stukken van het glas af te komen. Het idee om een stukje glas onder mijn nagels te krijgen vind ik niet prettig. Naast dat wordt het steeds moeilijker om dingen op het scherm te klikken. Dit komt door de barsten die daarin lopen denk ik.

Prijzen & Garantie

Bij MediaGek zijn er drie opties voor een nieuw iPhone 7 Plus scherm:

Wat is het verschil tussen deze drie schermen? Dit zullen wij direct in de winkel van MediaGek horen.

Naast het prijsverschil is er ook een verschil in garantie. In feit loopt de garantie van 3 maanden tot 12 manden afhankelijk van welke van de drie schermvarianten men kiest.

Aan de slag!

Wij spreken rond lunchtijd met Saskia af. Samen lopen wij de winkel van MediaGek in. Er zijn een paar klanten binnen en wij moeten even afwachten.

Na 5 minuten zijn wij aan de beurt. Saskia liet haar toestel zien en ze vroeg over de verschillen tussen de drie schermen.

Ons hulp vertelde dat het verschil in de kwaliteit van het glas zit. Met name dikte van het glas en hoe het glas wordt gemaakt. Uiteraard bij originele onderdelen betaal je ook meer voor het merk en de garantie.

Saskia kiest uiteindelijk voor een high copy scherm. Verder werd ze ook gevraagd of het toestel nog garantie had en of het al eerder gerepareerd was. Saskia vertelde dat ze geen garantie meer had en dat dit de eerste keer was dat haar smartphone voor een reparatie ging. De reparatie mag nu plaatst vinden.

Na 45 minpunten is de iPhone 7 Plus weer in de handen van Saskia. Het scherm ziet strak uit en het toestel gaat weer aan. Saskia is blij met het resultaat.

iphone 7 plus saskia na scherm reparatie bij mediagek

MediaGek

Adres: Kling 12, 2496 SB Den Haag

Telefoon: +31 6 24315006

Openingstijden:
Maandag 10:00 – 19:00
Dinsdag 10:00 – 19:00
Woensdag 10:00 – 19:00
Donderdag 10:00 – 19:00
Vrijdag 10:00 – 19:00
Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 16:00

Volgende Post

Angade Rotterdam: doen zij 't goed?

Frank,
angade winkel op de Vierambachtsstraat 129A in Rotterdam

Deze keer zijn wij bij Angade Telecom in Rotterdam om de iPhone 7 van Anneke [...]

Lees meer...


Vorige Post

TeleWorld Amsterdam: doen zij 't goed?

Frank,
teleworld winkel op de kinkerstraat 6 in amsterdam

Deze keer zijn wij bij TeleWorld op de Kinkerstraat 6 in Amsterdam geweest om het scherm van de iPhone 8 van [...]

Lees meer...