Simkaart geblokkeerd en pukcode kwijt? Nieuwe opvragen!

Frank, , Blog

Dit moet je doen om een nieuwe puckcode op te vragen wanneer jij deze kwijt bent en je simkaart geblokkeerd is.

puckcode kwijt opvragen voor geblokeerde simkaart

Wanneer jij 3 keer de verkeerde simkaart pincode op je telefoon hebt ingevoerd, wordt er je simkaart geblokkeerd. Op dit moment word je er gevraagd om de puckcode te gebruiken om je simkaart te ontgrendelen.

Deze speciale code is op de identiteitskaart te vinden die je bij de aankoop van jouw abonnement of prepaid simkaart mee hebt gekregen.

Wanneer je puckcode kwijt bent dan moet jij een nieuwe aan je provider vragen. Elke provider heeft zijn eigen methode voor:

Let op! Indien gevraagd om jouw 15 cijferig IMEI nummer door te geven bel *#06# om het nummer op je scherm te laten verschijnen of kijk eens op je toestel:

iPhone

Bij iPhone toestellen vind jij het IMEI nummer vaak onder Instellingen > Algemeen > Info of kijk eens onderin op de achterkant van je mobiel of bij de simkaarthouder van je telefoon.

Samsung

Hier kun je de IMEI nummer zo vinden: ga naar Apps > Instellingen > Toestel-info of als je toestel een uitneembaar batterij heeft kijk dan even op de sticker aan de binnenkant van je accu.

Huawei

Bij Huawei smartphone vind je de IMEI via naar Instellingen > Over telefoon > Huidige status of kijk naar het label aan de achterkant als je de accu-afdekking verwijdert.

Heb je het gevoel dat er iets aan de hand met je telefoon is en dat deze niet tot behoren werkt? Kom dan vrijblijvend langs bij één van onze winkels voor iPhone reparatie in Rotterdam en laat je smartphone gratis onderzoeken

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

KPN Abonnement/Sim-Only

Om een nieuwe puckcode te ontvangen dien je bij MijnKPN in te loggen. Heb je nog geen account? Dan kun je best telefonisch contact met KPN opnemen omdat het activeren van je account gaat via een smsje die jij op je geblokkeerde smartphone moet ontvangen.

KPN prepaid

Als je er een prepaid van KPN hebt dan kun je niet via het portaal inloggen en je moet direct contact met KPN opnemen via de telefoon.

Hollandsnieuwe

Hier kun je gemakkelijk via de website inloggen via op mijn hollandsnieuwe te klikken en daarna ga naar algemene instellingen.

Simyo

Hier kun je ook naar mijn Simyo gaan en daarna naar instellingen-simkaart om je puckcode op te vragen.

Andere

In het algemeen als je bijvoorbeeld bij Telfort, Tele2, Simpel, Lebara, Robin mobile, Ben, Vodafone of Youfone een abonnement of en sim-only hebt en jij bent je puckcode kwijt, dan kun je best een nieuwe puckcode opvragen door op je account in te loggen of direct contact met je provider opnemen.

Volgende Post

iPhone agenda toevoegen, delen en synchroniseren?

Frank,
iphone agenda toevoegen, delen en synchroniseren

Wanneer jij de standaard Agenda app van je iPhone wilt gebruiken om een nieuw agenda met andere te delen en synchroniseren je moet [...]

Lees meer...


Vorige Post

Hoe jij de pincode van je iPhone simkaart kunt wijzigen.

Jan,
pincode simkaart wijzigen iphone.jpg

Naast je normale toegangscode die je op het scherm van je iPhone kunt invoeren kun je er ook [...]

Lees meer...