Samsung scherm reparatie? Vergelijk!

Frank, , Blog

Alles wat er je moet weten over het vervangen van het kapotte glas en beeldscherm van je Samsung Galaxy telefoon.

samsung scherm reparatie

Kosten

De kosten voor een nieuw scherm verschillen per model en van reparateur tot reparateur uiteraard. Het is dus verstandig om prijzen te vergelijken.

Gemiddelde kosten voor een Samsung scherm reparatie in Nederland
ModelBij SamsungBij Anderen
Samsung S9€ 249€ 189
Samsung S9 Plus€ 249€ 189
Samsung S8€ 215€ 169
Samsung S8 Plus€ 215€ 179
Samsung S7€ 195€ 159
Samsung S7 Edge€ 195€ 169
Samsung S6€ 179€ 129
Samsung S6 Edge€ 179€ 139
Samsung S6 Edge Plus€ 179€ 139
Samsung S5€ 151€ 129
Samsung S5 Mini€ 151€ 129
Samsung A-serie€ 125€ 99
Samsung J-serie€ 99€ 59

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

Samsung Galaxy schermen bestaan uit twee onderdelen: het glas en het OLED beeldscherm. Bij een reparatie wordt er het gehele unit glas + touchscreen vervangen omdat de twee onderdelen aan elkaar gelijmd zijn.

In sommige gevallen kan er ook alleen het gebarsten glas vervangen worden. Maar dit is afhankelijk van de reparateur.

De meeste van de schermen worden er gelabeld als origineel. Echter bestaan er ook niet origineel schermen. Deze bestaan uit oude touchscreen die in China Refurbished worden, oftewel schermen waar een nieuw glas op het oude OLED beeldscherm gelijmd is.

Het verschil tussen originele en niet originele schermen is nauwelijks te zien. Wat wel anders is is de prijs. Niet originele touchscreen zijn goedkoper.

Is je scherm toch niet gebroken maar werkt het niet meer? Lees dan onze oplossingen voor een Samsung zwart scherm dat niet meer reageert en probeer dit te herstellen.

Garantie en wachttijd

Als je er bij een officiële Samsung reparateur je scherm wilt laten vervangen, ontvang je er 3 maanden garantie op je het nieuwe beeldscherm met behouding van je fabrieksgarantie (indien van toepassing).

Bij onafhankelijk reparatie winkels kan de reparatie ook tot 12 maanden oplopen. Nadeel hiervan is dat er je fabrieksgarantie waarschijnlijk kwijt raakt.

Wat betreft de wachttijd is een scherm reparatie meestal binnen 40 minuten uitgevoerd. Onafhankelijke reparateurs werken vaak zonder afspraak.

Samsung biedt zelf een Haal & Breng service. In dit geval wordt er je toestel binnen 3 dagen terug naar jou gebracht. Kan je er niet wachten? Dan kan je er ook voor de Express Service gaan. In dit geval is binnen 24 uur je smartphone terug naar jou gebracht tegen een meerprijs van € 24,95.

Zelf doen

Wanneer je de kosten voor een scherm reparatie toch te duur vindt, heb je er altijd de keuze om zelf het scherm te gaan vervangen.Ben je er handig met een schroevendraaier in je handen? Neem dan een kijkje naar de website van FixJeiPhone. Hier vind je video’s en materialen voor je zelf-reparatie.

Volgende post

Samsung Galaxy batterij laten vervangen? Vergelijk

Jan,
samsung batterij vervangen

Dit moet je er weten over kosten, garantie en wachttijd voor een nieuw accu voor [...]

Lees meer...


Vorige post

Samsung zwart scherm reageert niet?

Jan,
samsung scherm blijft zwart en reageert niet

Dit moet je doen wanneer het scherm van je Samsung Galaxy telefoon of tablet plotseling of na val niet meer [...]

Lees meer...