The Fixables Amsterdam: hoe goed zijn ze dan? – GSMERZ4U

Frank, , Blog
The Fixables Amsterdam: hoe goed zijn ze dan? – GSMERZ4U

The Fixables Amsterdam: hoe goed zijn ze dan?

Frank, , Blog

Goedendag volks en welkom terug op Doen zij ‘t goed?. Deze week zijn bij the Fixables in Amsterdam geweest om de oplaadpoort van de iPhone 7 van Femke te laten repareren. Hun pand bevindt zich op de Rijnstraat 165 vlakbij de ring A10 en A2.

Oprichters René Smit en Ferry Timmer zijn terug in 2012 begonnen met telefoon reparaties in Amsterdam. Tegenwoordig repareren ze smartphones ook in Bussum, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

The Fixables is officiële reparatieservice voor Huawei toestellen. Verder kun je hier ook terecht voor reparaties van Samsung, LG, Sony en Apple uiteraard.

Onze beoordeling over The Fixables

Prijs van de reparatie 3.5
Kwaliteit van de reparatie 4.5
Wachttijd voor de reparatie 5
Klantvriendelijk personeel 4
Totaal 4.3
Aanbevolen: Ja

De reparatie

Femke heeft haar iPhone 7 terug in 2017 gekocht hier in het centrum van Amsterdam. Sinds een paar maanden heeft haar toestel moeite met opladen.

Het laden van de batterij is zeer traag en soms lukt het helemaal niet. In het begin dacht Femke dat er is aan de hand was met de oplader, maar door andere opladers te gebruiken kwam ze er achter dat het niet het geval was.

iphone 7 laadt niet op

Ze heeft ook geprobeerd om haar telefoon via de usb poort van haar computer te opladen, maar helaas voor haar heeft dit ook niet geholpen.

Als de batterij vol is, duurt het best lang voordat deze leeg raakt vertelde ze. Dit desondanks zij een best intensief smartphone gebruiker is. Het kan dus niet aan de batterij liggen legt ze uit.

Femke is zich overtuigd dat er iets mis is met de oplaadpunt van haar iPhone. Om deze reden wil ze haar toestel door the Fixables laten bekijken en eventueel laten repareren.

Benieuwd naar prijzen van andere reparateurs? Vergelijk ze nu!

Prijzen & Garantie

Op de website van the Fixables is het duidelijk vermeld dat de iPhone 7 oplaadpoort reparatie € 79 kost. De verwachte reparatietijd is 45 minuten.

Wat betreft de garantie geven the Fixables 90 dagen (3 maanden dus) garantie op reparaties en onderdelen. Verder wordt er ook duidelijk aangegeven dat ze er niet kunnen voor zorgen dat het toestel binnen de garantie van Apple blijft na reparatie.

Een afspraak maken is niet noodzakelijk, dus men kan op ieder moment binnen lopen. Dit vinden wij altijd best!

Aan de slag!

Wij spreken bij lunchcafe Timeout met Femke af. Dit pand bevindt zich precies naast the Fixables op de Rijnstraat. Na een lekker bakje koffie lopen wij de winkel van the Fixables binnen.

Het pand ziet echt mooi uit. De grote retro bank voor het ram ziet zeer comfortabel uit. De boomstamtafel met stoelen is prachtig en er is zelf een klein speelhoek voor kinderen. Wij zijn wel onder de indruk!

the fixables winkel amsterdam

Voor ons zijn er al 2 klanten, maar gelukkig zijn ze snel klaar en wij kunnen meteen aan het woord.

Femke legt uit wat het probleem met haar iPhone 7 is. Ons hulp gaat meteen aan de slag door een paar simpele testen uit te voeren. Met name checkte hij ook of er echt niks mis was met de oplader en de oplaadkabel.

Na een paar opladers en computer usb porten te hebben geprobeerd constateert hij ook dat inderdaad de telefoon van Femke soms wel oplaadt en soms niet.

Om alle twijfel weg te nemen probeerde hij ook om de oplaadpoort schoon te maken. In de loop van de tijd kan er wat stof in de usb sluiting verzamelen die het opladen kan voorkomen vertelde hij. Helaas voor Femke was deze niet het probleem.

Er wordt dus besloten om de iPhone open te maken. Wij nemen plaats op de bank (en ja het is echt comfortabel!) en wij gaan afwachten.

gebroken pin oplaadpoort iphone 7

Na 10 minuten worden wij door ons hulp geroepen om te gaan kijken waar het probleem was. Eén van de gouden pinnen die zorgt voor het stromen van elektriciteit tussen de oplader en de telefoon was bijna loos gegaan. Dit verklaart het feit dat de iPhone van Femke soms wel oplaadt en soms niet.

De reparatie gaat weer door en na 20 minuten wordt het toestel terug naar ons gebracht. De nieuwe oplaadpoort wordt nog voor onze ogen getest. De telefoon laadt op. Altijd.

Heb je ook je smartphone bij The Fixables in Amsterdam laten repareren? Laat dan ons weten wat je ervaring is geweest.

Volgende Post
Jan,

smartphone repair winkel op de binnenhoef in amstelveen

Hi allemaal! Welkome terug naar onze wekelijkse rubriek “Doen zij ‘t goed?”. Deze keer zijn bij Smartphone Repair in Amstelveen geweest om het […]

Vorige Post
Jan,

gsm paradise winkel op het rond 42 in zoetermeer Zuid

Hallo volks. Vandaag zijn wij bij GSM Paradise in het winkelcentrum Stadshart op Het Rond 42 in Zoetermeer geweest om […]

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.