Werkt WhatsApp niet meer? Zo los je het op! – GSMERZ4U

Frank, , Blog
Werkt WhatsApp niet meer? Zo los je het op! – GSMERZ4U

Wat te doen wanneer WhatsApp niet werkt

Frank, , Blog

Tegenwoordig kan het zeer frustrerend zijn wanneer WhatsApp op je telefoon stopt te werken. Hieronder vind jij 5 oplossingen om WhatsApp weer aan de praat te krijgen.

whatsapp werkt niet meer oplossingen

Als er WhatsApp op je telefoon stopt te werken, probeer dan deze oplossingen:

Hebben deze tips jou niet geholpen? Breng dan je toestel naar één van onze winkels voor telefoon reparatie in Rotterdam en laat onze specialisten je smartphone bekijken.

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.

WhatsApp is down

Soms kan het zijn dat WhatsApp down is en er niks mis is met je toestel. Om te checken of dit echt het jouw geval is, ga naar de website van AlleStoringen. Als er het aantal storingen hoog is, is er dan een groot kans dat de chatdiensten down zijn.

Controleer je internetverbinding

Het kan zijn dat jij er een slecht dataverbinding hebt vanwege een slaap Wi-Fi of netwerk signaal. In dit geval gaan je uitgaande WhatsApp berichten lang blijven hangen (klokteken naast je bericht) voordat deze verzonden zijn (enkele vink naast het bericht).

Om alle twijfels weg te nemen probeer het volgende:

  1. Verbreek je Wi-Fi of netwerk-verbinding.
  2. Wacht nu 20 seconden.
  3. Maak weer verbinding met je Wi-Fi of netwerk.

Heb je er de mogelijkheid om een ander Wi-Fi signaal te gebruiken? Probeer dat dan!

Telefoon opnieuw starten

Soms kunnen bepaalde onderdelen van de software die je telefoon bestuurt gecrasht zijn en je WhatsApp niet meer laten werken. In dit geval kun jij best je toestel uitzetten, 10 seconden wachten en dit weer aanzetten.

APN-instellingen opvragen

Via deze optie controleer jij of je er de juiste Acces Point Name (APN) instellingen gebruikt. Deze gegevens heb je nodig om contact met het netwerk van je provider te maken. De APN -instellingen van je provider kun je makkelijk vinden op het internet.

Opnieuw installeren

Deze oplossing is zeker niet de kunstigste, maar als je WhatsApp niet meer aan de praat krijgt probeer eens om deze weer te installeren. Voordat je WhatsApp gaat verwijderen, zorg ervoor dat je een back-up van je chats maakt.

Op iPhone regel jij een back-up van je WhatsApp chats via iCloud. Op Android kun jij een back-up maken naar Google Drive. Zodra jij er een back-up hebt, verwijder WhtasApp en installeer het opnieuw via de Apple Store of de Google Play store. Tijdens de installatie krijg jij er de mogelijkheid om je chats back-up terug te zetten.

Volgende post
Jan,

5 manieren om het probleem met geen WhatsApp meldingen op je iPhone op te lossen […]

Vorige post
Jan,

whatsapp op  ipad

Er is wel een manier om WhatsApp op je iPad te krijgen […]

Reparatie nodig? Vergelijk nu kosten en bespaar tot 50%.